Translate

2012. december 18., kedd

Karácsony az USA-ban

A lakóházak, közterek fényáradatban úsznak, és az emberek ugyanúgy 24-26-a között ünneplik a Megváltó eljöttének évfordulóját, akárcsak Európában. Sőt, a betlehemi játékok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, elsősorban természetesen a magyarok-és más európai bevándorlók által lakott területeken.
Az éjféli szentmisét is megtartják. Jézus születése pedig valóban egy örvendetes esemény, miért ne vigadnának az emberek a templomokban is.
Érdekes, hogy még pár évtizeddel ezelőtt az ajándékokat a szépen feldíszített fenyő alá egykor csakis a piros ruhás Santa Claus hozhatta el, addig ma már nem zárják ki annak sem a lehetőségét, hogy talán a Jézuska és az angyalok is tartogathatnak némi meglepetést. 




 Az ünnepi asztalra elsősorban sült pulyka kerül, levest az amerikaiak nem nagyon esznek. Ellenben egyetlen asztalról sem hiányozhat az igazi, amerikai almás pite, és az ananászsaláta.
Gyakran látni karácsonyi filmekben hogy az emberek megvannak őrülve karácsonykor a plázákban. Minden tele van karácsonyi dísszel és még maga Sata Claus is ott várja a gyerekeket hogy elmondhassák mit kérnek karácsonyra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/