Translate

2013. február 25., hétfő

Japán recept-Dango

 

Okinawa Dango

Könnyen elkészíthető, és nagyon finom Japán fánk a Dango.

 Hozzá valók:

-3 bögre liszt (1 bögre úgy kb 250 ml)
-Egy csipet só 
-3 teáskanál sütőpor
1bögre cukor (porcukor)
-3 tojás
-Fél bögre tej
-Kevés vaníliás cukor vagy aroma, kivonat(bármi is az xD de remélem nem igazi vonat o-O)
-Olaj, de csak a sütéshez

Szósz...öntet vagy mi ez:

-3 evőkanál szójaszósz(boltokba lehet venni)
-3 csapott evőkanál cukor(nincs vessző szóval nem 3 csap,1 evőkanál és 1 cukor ><)
-3 evőkanál mirin (a mirin Japán főzőbor, de ha az nincs megteszi sima bor is.)

Elkészítés:

 Igen könnyű

Csak keverd össze a hozzá valókat...de ne azokat amik a szószhoz kellenek...azokat utoljára hagyjuk. 
Először a száraz majd a nedves hozzávalókat adjuk hozzá így könnyebb elkeverni...A lényeg hogy jól össze kell dolgozni, keverőgéppel...kézzel túl nagy és ragadós feladat lenne. De tényleg iszonyat módon ragad!!!! Legyen lágy de ne folyós és ragacsos...Nos ha kész akkor 15 percre hagyjuk pihenni, addig belekezdhetünk egy anime nézésébe...bár nem ajánlatos mert nagyon letudja foglalni az embert az anime és megfeledkezik a kajáról és éhen vesz...szóval csak hallgassunk pár zenét és várakozzunk ^^" Majd ha letelt a 15 perc akkor eljött az olaj szerepe. Mivel mint mondtam ragad a tészta így kézzel nem lehet igazán gyúrni...így két kis olajos kanállal kell megformázni a gombócokat...de fontos előtte hogy melegítsünk olajat, sokat legalább érjen a kis tálba, edénybe (amibe melegíted) 2cm magasra, hogy megtudjanak fordulni a fánkok. A forró olajba bele tesszük a gombócokat és megvárjuk míg szép barnák nem lesznek...Nagyon gyorsan elégnek sajnos szóval oda kell figyelni...ajánlom hogy előszőr formázd meg a tésztát akár kanállal vagy olajos TISZTA!!! kézzel és tedd egy kis tányérra őket hogy nyugodtan tudd figyelni az éppen sülő fánkokat...nehogy oda égjen valamelyik. 

Az öntet...vagy öntét ahogy Stewie mondja ugye...^^"    

Össze adjuk őket és megfőzzük addig amíg nem lesz szirupos állagú...majd a hármasával egymás mellé helyezett vagy felszurkodott Dangókra rá öntjük ^^  (persze simán is lehet egy kis tálba önteni azt...)

Csokiszósz: Én gyakran készítek iylet...egy kis tálba rakunk tejet, egy kicsit, majd abba úgy 6-8 kiskanál kakó port...elkeverem, beteszema  mikróba úgy félpercre és tökéletesen ízletes állagú lesz ^^

Jó étvágyat!

Itadakimasu!!!


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/