Translate

2012. október 15., hétfő

1.nap Korea bemutatása

Korea Ázsiában helyezkedik el. Kína és Japán között. :)





A második világháború idején a japánok rendőri diktatúrát vezettek be, és az ország gazdaságát katonai céljaik szolgálatába állították. A szövetséges hatalmak 1943-ban megállapodtak abban, hogy a háború befejezte után helyre kell állítani az ország függetlenségét. 1945-ben az ország északi részét szovjet, a déli részét amerikai csapatok szállták meg, és a 38. szélességi kör mentén felosztották az országot. Az ENSZ felhívására a déli országrészben 1948 májusában nemzetgyűlési választásokat tartottak, majd a parlament a szovjet segítséggel megalakított Észak-Korea függetlenségének kikiáltását követően, 1948. augusztus,15-én Li Szin Man, az ország első elnöke kikiáltotta a Koreai Köztársaságot.
Ő itt Li Szin Man. Koreai Köztársaság Ideiglenes Kormányának 1. elnöke 1919.szeptember. 11-től, 1925 március 21.-ig volt. Koreai Köztársaság 1 elnöke pedig 1948.Július 14-től  1960. április 26.
1875.március 16-án születt, majd 1965 Július 19-én meghalt 90-évesen. Házas volt, vallása metodista.








Észak Koreai, más néven Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (조선민주주의인민공화국,  Csoszon Mindzsudzsui Inmin Konghvaguk)

Ez a zászlója Észak Koreának. 

 

 

 

 

A dzsucse ideológia fő elve szerint az ország csak saját magára támaszkodhat, de emellett szoros kapcsolatokat ápol más szocialista államokkal is, példáu Vietnámmal,Laosszal Mianmarral és Kínával. A Szovjetuniónak, mint Észak-Korea fő kereskedelmi partnerének széthullása és az 1990-es évek éhínségei nyomán Kim Dzsongil az 1995-ös reformokkal a hadseregre összpontosító és azt támogató gazdaságot hozott létre.
Fővárosa, legnagyobb városa, valamint gazdasági és politikai központja Phenjan(평양)
A két koreai állam 1953-ban tűzszünetet kötött egymással, de hivatalos, kétoldalú békeszerződést azóta sem írtak alá. Elméletileg a két ország jelenleg is hadban áll egymással.
Szóval egyszerűbben elmagyarázva katonás rendvan és a hadseregre öszpontosít Korea e fele. 







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Népesség: 2009-ben 22 665 345 fő.
Oktatás:Észak-Koreában az oktatásügy az állam szigorú ellenőrzése alatt áll. Az oktatás ingyenes, 4 és 15 év között kötelező. Az iskolarendszer 4 fokozatból áll: 2 éves óvodából (amelyből csak a második év kötelező), 4 éves általános iskolából (népiskolából), 6 éves középiskolából és a már nem kötelező felsőfokú oktatásból, egyetemekből és főiskolákból. Az írástudók aránya 15 év felett 99%, hasonlóan a legtöbb fejlett és fejlődő országhoz.

Korea egy sokkal barátságosabb része Dél Korea.

 Ez lenne a zászló.

 

 

 

 

 

A Föld leggazdagabb városainak egyike. Fővárosa Söul:



Csak Szöulban: 20 156 800 fő él. A munkanélküliség: 3,1%
Munkaerő: 22 000 000 fő Dél Koreában.

 A koreai abc: A modern koreai ábécé egyedülálló a világon. Miután Nagy Szedzsong király (1418-1450) felismerte az írás szükségességét, szembetalálta magát azzal a problémával, hogy a térség kulturális etalonjának számító kínai írás nem teljesen adaptálható a Koreai nyelvre Szemben a japán módszerrel, nem átalakította a kínai írásjeleket a koreai nyelvhez, hanem filozófiai alapokat, kalligráfia és hangtani, nyelvi adottságokat figyelembe véve egy egyszerű és logikus írást hozott létre 1444-ben. Ezért a térségben jellemzőtől eltérő, az európai írásbeliséghez hasonló módon kevés betűből áll a koreai ábécé. Ennek köszönhetően a koreai ábécé rendkívül rövid idő alatt elsajátítható. Mindössze 24 betű van ma használatban (eredetileg 28 volt), 10 magán és 14 mássalhangzó jelölésére. A betűk meghatározott szabály szerint tömbökbe rendeződnek, amelyek aztán szavakat alkotnak.
Nagyon elterjedt zenei téren a Pop. Ezt K-ponak nevezzük. Fiú és lány együttesek is szintén megtalálhatóak ebben a műfajban. Általábban sokan vannak és énekelnek meg táncolnak leginkább. Ritka ha zenekart alkotnak.












Koreai Ételek:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/