Translate

2013. május 31., péntek

Májusi téma hét: Hogyan rajzoljunk mangát?!

Aki otaku az tuti, ezeregy százalék hogy megpróbált már mangát rajzolni...több és kevesebb sikerrel... Rengeteg kép és videó van arról hogy hogy rajzoljuk meg életünk mangáját...De most ittvan egy saját féle tanítási módszer... (annyira nem vagyok még én se jó hogy sajátot csináljak de anyánlom a jókat...)

1. Történet:

Kikell találnod hogy miről, kiről fog szólni a manga, anélkülk nem igazn lehet neki állni.

2.Rajzold le a gondolatod:

Megvan egy alap történet, kell hozzá egy helyszín...és egy vagy több szereplő. Azt javaslom legyen egy saját kis füzeted amibe lerajzolod a főhőst és rövid elemzést írsz róla hogy milyena  személyísége. Hisz nem tarthatod mindenek a képességét a fejedben...jobb ha leírod magadnak, hogy átlásd a történetet is.

3.Vázlat a történethez

Megvan az esemény szál is...rememk, akkor az előbb említett kis füzetbe vázsltosan számmal ellátva vázold fel a történéseket. GÍ könynebb elsz visszanézned, hogy hol tudsz javítani...persze ha kell.

4.Láss neki a lapnak

Javaslatom szerint jó ha A4-es lapot használsz amit majd később egy mappába tudsz rakni. Azért jó a nagy lap mert könnyű kidolgozni a részleteket is. Cellákat kell rajzolnod, hallványan berajzolhatod őket ceruzával...még a kiugró figurákat is be lehet ilyenkor rajzolni. MAjd ha biztos vagy a dolgodban, embeld ki a ceruzát egy erősebb ceruzával.

5.Rajzolj a cellákba

Finoman belerajzolod a cselekvéseket...szövegbuborékokat és minden amit csak szeretnéla  cellába tenni...majd ezt is kihúzod.

6. Átrajzolás és radilozás

A kidolgozatlan lerajzolt jeleneteket egy kihúzó fekete színű filcel, át huzzuk. Ahol kell feketére szinezünk. Majd az alatta lévő és a már enm kellő segéd vonalakat, vagy grfitmaradványokat kiradírozzuk.

7.Kitöltés...

Különböző keménységű és puhaságú ceruzákkal kiszinezzük, árnyékoljuk, mintázzuk a rajzokat.

8.megírjuka  szöveget.



Részletesebben nézzük a cella rajzolást:
Van hogy szépen eltagolódnak egymástól a cellák:
 Van mikor egybe folynak..az az egy nagy képre több kicist tezsnek:

 Van mikor a képek közé egy fontos szöveg ékelődik...ez állatlában megahtó szöveg...narrció a főhős álltal:
Megeshet az is hogy egy egy karakter átnyúlik egy másik cellába, mintha élőbb lenne így:



És most a karakter ábrázolást:

A karakter ezerféle lehet..nő, férfi, állat, nem emberi lény, gonosz, jó, semleges...millyiónyi kissebb nagyobb variáció létezik:
Ezeket láthatjuk, a szemen
A szájon
és az arckifejezésen
A stílus is meghatározza egy karakter személyiségét és ez megnyilvánul a z öltözködésben:
és a haj stílusában:


Hatások:
Gyors mozgásnál, futásnál, vagy hírtelen ráismeréseknél gyakran előfordula  körkötös csikozás aminek meg vana  saját módszere:

  Rendben egyenlőre ennyit a témahétbe...de ez eléggé tetszik nekem...erősen gondolkodok majd egy kis tanfolyan elindításában ^^ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/