Translate

2014. január 11., szombat

Japán bagoly kávázó

Japánban van Macska kávézó, meg kutya kávézó is. Nos már van Bagoly kávézó is.
A Neon.hu-n találtam egy cikket erről és ezt írták: a cikk
"A japánok annyi furcsaságot találnak ki, hogy meg sem kellene lepődnünk az újabb őrültségeket. Azon viszont mégis lehidaltunk, hogy a cicás kávézók után megjelentek a baglyos verziók! A háziállatokat felvonultató helyek még okésak, hiszen ezek a cukiságok egyébként is a benti életet szeretik, de a szerencsétlen baglyokat miért kell bezárni a vendégek szórakoztatása érdekében? Ráadásul a szerencsétlen madarakat a lábuknál fogva lekötik, hogy ne repkedhessenek.
Bárhogy is nézzük, ez állatkínzás - végtelenül felháborító, hogy a hatóságok engedélyt adtak a működésre... És ahogy a videón is látszik, szegény bagoly teljesen ki van borulva, de esélye sincs a menekülésre. :("

Nos ezen kiakadtam -.-"

A Baglyok háziasítása:
Azért hogy kapjanak engedély igazán hosszú utat kellett át  járniuk. Mint látjátok enm egyszerű baglyot tartani:
"Csak engedéllyel lehet őket tartani és az engedélyt csak azok kapják meg, akik tenyésztés vagy oktatási programok céljából tartják őket. Teljesen képzett személyek tarthatnak baglyot."
Thát nem hiszem hogy oylan rossz kezekben lehet egy madárka ha éppenséggel szakemberek dolgozhatnak csak ott hogy állatkínzásért ne jussanak börtönbe. 
"Ideiglenes ápolás vagy rehabilitáció céljából, de nem házikedvencként lehet tartani."
Kevés országban engedhető meg a házi kedvenc, ezek közé tartozik Japán is. Egy panelházban nem igazán lehet macskát kutyát tartani. Egy kis házi állalt igazán jól tud segíteni betegeknek, lelki betegeknek. Az ilyen kávézókat, mint a bagoly kávézót is azért hozták létre hogy segítsen a japán feszült embereknek. 
Egy háziasított állatnak kell a figyelem. A baglyok különlegesen ragaszkodnak a törődéshez. Egy szeretetre éhes állat szerintem nem túlzottan lesz mérges ha szeretik...
A kikötésről: Egy bagolynak igazán nagy térre van szüksége a repüléshez. Szerintem nem engedélyezték volna a kávézó megszületését ha nem lenne elég nagy hely ahhoz hogy repülhessenek.  Az tény hogy pórázon kell tartani őket. Kíváncsi lények így egy nyitott ablakon, nyitott ajtón kireppenhetnek, Japán városaiban meg a nagy szmogban, a nagy épületek miatt, a nagy forgalomban meghalnának.
A másik, a macska és a kutya kinti állalt! Nem házba való. De nem agresszívak, nem morognak és nem hallnak meg a kávézóban ahogy a baglyok sem. Úgy hogy semmi gond nincs addig amíg engedély van, az emberek boldogok a baglyok meg nem magányosak.

Egy dolog amin még kiakadtam de nagyon -.-

A linkben láthattátok hogy egy videót is csatoltak hozzá ezt:
 "És ahogy a videón is látszik, szegény bagoly teljesen ki van borulva, de esélye sincs a menekülésre. :("
 Nahát a cikk szerkesztője látja a bagoly érzéseit! Naháááát!
Cirkuszba kéne küldeni -.-" ez fájdalmas. A Bagoly türelmes lány az isten szerelmére!!! Mit várnátok? ugráljon  fel alá és énekeljen táncot lejtve a szerencsétlen madár?! Na ne vicceljünk már. ha rosszul érezné magát és annyira menekülni akarna támadna az éles csőrével és karmaival -.-!!!

Ez avideó is mutatja hogy nem olyan borzalmas a Japánok bagollyal való bánása:    







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/