Translate

2013. december 23., hétfő

Japanese Christmas Cake (Japán torta)

A Japánok furcsa módon ünneplik meg a karácsonyt. KFCben vacsoráznak és Japán karácsonyi tortát sütnek.  Ezt meg sütöttem én is, és le is írom nektek hogy hogyan ^^
A mai adventi naptár a receptet tartalmazza, de leírom ide is.
Kell nekünk:
Sütőpappír, ha ez nincs, elegendő vaj és liszt is.
Tortakeret amiben kisütjük, elég egy kicsi kör alakú is. (amennyiben 18 cmnél nagyobb van, duplán mérjük a hozzávalókat.*én is így tettem*)
Habverőgép,kézi habverő.
Gőzölgő víz

Egy sikertelen próbálkozás után beláttam hogy mindent úgy kell tenni ahogy a videó mutatja!
A tészta elkészítése!
Hozzávalók:
100g cukor
90g liszt
15g vaj (egy két ek tej hozzá)
3 tojás

Elkészítés:
1. Habverőgéppel felverjük a 3 tojást
2.Hozzá öntjük keverés közben a cukrot
3.Gőzölgő víz felett fojtatjuk a keverést, míg meleg lesz a lé, de nem túl meleg!
4.Kb. 2 ek tejjel leöntve felmelegítjük a vajat, majd hozzá öntjük, folyamatos keverés mellett
5.A lisztet átszitálva óvatosan elkeverjük mondjuk lapos fakanállal.
6.Az így kapott tésztát a sütőpappírral kibélelt(vagy vajjal és lisztel bevont) tortaformába rakjuk.
7.Sütőbe rakjuk amíg nem lesz jó(23-35 perc), azt ne felejtsétek hogy piskóta, tehát 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt mert össze esik.

A "kenőlé" elkészítése:
Hozzávalók:
Kevés meleg víz
2 ek cukor
Kevés brandy

Elkészítés:
Egyszerűen össze önjük a hozzávalókat.

Használat:
A sült tésztát kettévágjuk a felénél a feleket lágyan beitatjuk a lével, majd a torta tetejét is.

A Habelkészítése:
Hozzávalók:
400ml habtejszín (ha kell, nekem kellett, egy zacskó habfixáló)
3 ek cukor

Elkészítés:
1.Kézi habverővel el keverjük a hozzávalókat
2.Keményre verjük a habot habverőgéppel

A díszítés:
Hozzávalók:
Egy doboz eper
Díszítő elemek (pl.: télapó)


A ketté vágott bradys lével bekent piskóta részét bekenjük a habbal. Pár szem epret, hogy a tetejére maradjon minimum 6 szép szem, felszeletelünk és rátesszük a krémes oldalra. Erre szintén krémet rakunk. Ráfordítjuk a tetejét és bekenjük az egész tortát krémmel, úgy hogy maradjon még a tetejére dísznek. Kaptunk így egy viszonylag sima fehér torát. Zacskóba töltünk habot, a végét kilyukasztjuk és díszítünk ízlésünk szerint. Végül a 6 szem epret elhelyezzük és a díszeket is. Tálaláskor porcukrot szitálunk az eprekre mintha hó esett volna.

Ittadakimasu!


   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/