Translate

2013. június 16., vasárnap

Jápan vs Kína

Tudom tudom...kedves Otaku társak mindannyiunk agyát felbassza ha összekeverik kínát Japánnal...De hát nézzük el a kezdőknek, avagy olyan tudatlanoknak akik nem képesek megkülönböztetni ezt a két dolgot.

Nekem is van oylan osztály társam aki keveri őket...ha benyomok egy k-poppot akkor leszólja hogy "fúj megint Japánokat hallgatsz". ha rajzolok egy J-rockert akkor meg beszól: "miért kell mindig ilyen hülye kínaiakat rajzolni"
  Persze tudom a legkönnyebb az "ázsiai" szó használata a húzott szeműekre..az már senkinek se fáj, akár Kínai, Japán Kóreai vagy neadjIsten Vietnámi az illető.

De azért még is... hogy megtudd különböztetni:

Beszéd:

Nos a beszédet könynen elmondva úgy lehet megkülönböztetni hogy megfigyeljük miylen hatást ér el a kimondott szó...Tudjátok vannak cvancogók...a németek akik olyan Ikhbindááájn-osan beszélnek...vannak akik klappognak...a Kínaiak hihuntyihun-ognak...a japánok meg masuká-znak. nem oylan nehéz ez...Inkább pár szótagból álló, fkázni való a Kínai nyelv, a Japán meg hosszabb és dallamosabban beszélnek. PL:

 

Írás:

Igen tudom, mindegyik írásjellel van írva...DE VANKÜLÖNBSÉG ITT IS!!!!!!
Nagyon sok Japán írás jel a Kíniból lett átvéve így pár kanji a Japánban ugyan az mint a Kínai nyelvben...Viszont a japán írás világ tartalmaz hiraganát és katakanát is a Kanjikon kívül...a Kínai NEM...szóval ha látsz egy írást akkor úgy tudod meg hogy miylen nyelv hogy....?
Igen megnézed hogy látsz-e olyant hogy: クハ ハト ク のな  avagy nem....
Egy kis teszt...melyik miylen nyelv a Japó??
Aki az 2.ra szavazott annak lett...rossz! Az 1. a helyes. Aki eltalálta nnak grat..ügyik vagytok otakuk, és fejlősők!!

Szem:

Mindegyikre jellemző a húzott szem...és mint mindenhol máshol eltérő az egyik ember szeme a másikéról..így nem igazán lehet különbséget tenni a kető között...de még is van valmi kis eltérés a fejen:
 (Kínai, Japán) A kínaiak feje kicsit kerekebb a Japánoké meg hosszúkásabb. A Japánok szeme szebben húzott mint a kínaiaké.

Stílus:

A gésa és a szamuráj az Japán!!!!!!!!!!
 (japán, Kína)

Étel:

Mind két országban van evőpálca természetesen
De az étel más:
A Kínai kaja leginkább zöldségekkből és szósszal nyokonöntött ételekből áll. A japán étel inkább rízsre és húsra tagolódik, amihez van szósz külön.


Zene:

kínai:
 japán:
Normál:
Kínai
Japán
 

Építészet:

 A kínai házak álltalában nagyon színesek...a Japán házak meg egyszerűek és modernek.




Okkké
szóval kb ennyit az össze hasonlításról....még talána  szimbólumokról egy kicsit....
szóval Míg Kínában a Sárkányok, legyezők a fontosak. Addig Japánban, a hal és a sakura.

Igen...mostmár remélem jobban megtudod majd különböztetni őket és nem kevered már a szezont a fazonnal. Nos akkor így utoljára pár fájdalmas dolog amikor a reakcióm kb ennyi:

 

 nah oké, elég ennyi mára...mentem!! .-. ._. -.- ._. -_- ^^"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/