Translate

2013. augusztus 29., csütörtök

Japán hír: Szivárgás és veszély

Mint az utóbbi időben kiderült a Fukushima atomerőműben szivárgás van, még pedig az a szivárgó nyag a radioaktív víz.
 Lassan két éve folyik ez a folyamat, most végre intézkednek is:
"A japán ipari és gazdasági miniszter, Motegi Tosimicu a napokban ellátogatott az erőműbe, ahol megígérte: a tokiói kormány sürgős intézkedéseket tesz, hogy a radioaktív víz ne terjedjen tovább."
 "A kárelhárítási munkálatokat eddig az atomerőmű tulajdonosa, a Tepco áramszolgáltató végezte, de láthatóan kudarcot vallott, hiszen a cég is elismerte, hogy az egyik tartályból – a már eddig ismert szivárgáson túl – 300 tonna radioaktívan szennyezett víz szivárgott el. A kifolyt víz sugárszennyezettsége olyan magas, hogy a közelben tartózkodó ember egy óra alatt akkora sugárdózist kapna, amely ötszörösen meghaladja az atomerőműben dolgozókra vonatkozó egyéves határértéket. A Tepco szerint a víz továbbra is folyik a tartályból. Még 700 tonna maradt a sérült tartályban, a víz átszivattyúzását már megkezdték. A tartály alatti földet megvizsgálják, hogy kiderítsék, hol gyülemlett fel az erősen radioaktív víz – a Tepco nem zárja ki, hogy a talajvízbe vagy onnan a tengerbe szivárgott."
Te jó ég, tudtam én hogy nem olyan arany a Japánék élete, de ez azért már...túlhaladt!!!!
„A szennyezett vizet illetően eddig mindent a Tepcóra bíztunk, de mostantól a kormány veszi kézbe a helyzetet”
Termlészetesen az egészet el akarták tuslni, de nem jött össze. Az lején -es szintű a múlthéten már 3-as szintűre emelték a 7szinű nemzetközi nukleáris skálán.
Arra vszont hogy minden helyre áljon több mint 10-30 évet kell várni. Jobb ha elkerüljük Fukishimát.
forrás:  http://nol.hu/kulfold/evtizedekig_veszelyes_lesz_a_serult_fukusimai_atomeromu?ref=sso

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hali...Anata no namea wa nandesuka....^-^ /Mi a neved?/